Skip to content Skip to footer
Mechelsesteenweg 450, 1930 Zaventem, België

Branddetectie

Voor zowel de bescherming van personen als de bescherming van goederen is het enorm belangrijk om over een branddetectiesysteem te beschikken. 

De wetgeving daaromtrent is specifiek gecodificeerd, in België, door de NBN21-100-norm, en in Europa, door de EN54-norm.

Voor het ontwerp van een branddetectie-installatie is het altijd belangrijk, om niet te zeggen verplicht, om de eisen van de brandweerlieden in uw regio te kennen en aarzel niet om hen te contacteren. Er moet aan worden herinnerd dat zij degenen zijn die u toestemming geven om te opereren.

Of het nu gaat om branddetectie, koepelbeheer, gas- en CO-detectie, onderhoud en installatie van noodverlichting of gewoon onderhoud van uw brandblussers, Full Services Solution kan uw partner zijn.

Wij installeren conventionele systemen maar ook adresseerbare systemen. De adresseerbaarheid van het systeem zal u precies vertellen welke kamer en detector in alarm zijn, terwijl een conventioneel systeem u slechts een groep detectoren zal vertellen (bijvoorbeeld "brandalarm 2de verdieping"), en laat het aan u over om op de betreffende verdieping uit te zoeken welke detector in alarm is.

Dankzij onze installaties kunt u het beheer en de alarmmelding van uw koepels, gasdetecties controleren, maar ook het openen van nooddeuren controleren, toegangscontrole vrijgeven, kapotte deuren vrijgeven - brand, de ventilatie afsluiten het vuur niet aanwakkeren, de gaskraan dichtdraaien met bevestiging van de sluiting ervan, de liften terugbrengen naar de begane grond zodat de brandweerlieden kunnen zien dat er niemand aan de binnenkant geblokkeerd blijft.

 

Laten we niet vergeten dat de factor tijd zeer essentieel is in het begin van een brand, alles speelt zich af in de eerste minuten, waarna het de professionals met veel middelen zijn die een brand kunnen blussen.

We passen producten die gecertificeerd zijn volgens Europese of Belgische normen aan uw behoeften aan, rekening houdend met uw budget.

En natuurlijk moet u er altijd rekening mee houden dat de betrouwbaarheid van uw installatie en het beheer ervan het resultaat is van regelmatig onderhoud uitgevoerd door gecertificeerde vakbekwame mensen. Ons bedrijf kan dit onderhoud verzorgen. Het materiaal vervangt zichzelf omdat een mensenleven onbetaalbaar is.